Páty egyszerűsített készülékcsere

Kedves Ügyfelem azzal keresett meg, hogy a nemrég vásárolt családi házában a beépített gázkazán és melegvíz tároló nem tudja ellátni családja igényeit, valamint a fűtési rendszer szabályozásával sem volt megelégedve.

Javasoltam neki egy beépített tárolós Bosch Condens 5000 WT típusú készüléket, mellyel az akadozó melegvíz ellátás egy csapásra megoldódott. A meglévő fűtési rendszer pedig új osztó-gyűjtőt kapott, melyről a padlófűtés és a radiátoros fűtés külön-külön szabályozható. Természetesen a meglévő égéstermék-elvezetés is cserére került. Az új zárt égésterű rendszernél nem kell tartani szénmonoxid mérgezéstől, mivel nincs kapcsolat a ház belső tere és az égéstér között. 

Gödöllő egyszerűsített készülékcsere

Kedves Ügyfelem az otthonfelújítási támogatással kapcsolatban keresett meg, mivel a meglévő fűtési rendszere és a beépített kazán, amit az előző tulajdonostól vett át, karbantartás hiányában sokszor romlott el, még egy fűtési szezont nem szerették volna üzemeltetni. A kétszintes családi ház alsó szintjén padlófűtés, felső szintjén radiátoros fűtést építettek be korábban, azonban a két szintet nem lehetett külön szabályozni, ezért diszkomfort érzést nyújtott.

Javasoltam neki egy beépített tárolós Bosch Condens 7000 WT típusú készüléket, amivel nyugodt szívvel nekifuthat a télnek, mivel egy nagyon megbízható készülékről van szó. A meglévő fűtési rendszer zónásítást kapott, mostantól az alsó és a felső szint is külön szabályozható a hőmérséklet. A meglévő égéstermék-elvezetés is cserére került, 8,5 fm hosszban az előzőleg bélelt kéménykürtőben. Az új zárt égésterű rendszernél nem kell tartani szénmonoxid mérgezéstől, mivel nincs kapcsolat a ház belső tere és az égéstér között.