Szabó Balázs Miklós

Épületgépész technikus, Gázipari műszaki biztonsági felülvizsgáló

Történetem 2001. szeptemberében kezdődött, amikor megkezdtem tanulmányaimat a IX. kerületben található Szily Kálmán Kéttannyelvű Műszaki Szakközépiskolában a 9./D osztályban. Kéttannyelvű osztály révén az első évben a német nyelv mellett szakmai alaptantárgyak kerültek oktatásra. A későbbi évfolyamok alkalmával a középiskolai tantárgyak magyarul, míg a szakmai tárgyak leadása németül történt. 2006.-ban érettségiztem, majd rá egy évre, 2007.-ben megszereztem technikusi bizonyítványom is, a színvonalas oktatásnak és kitartásomnak köszönhetően.

Az elkövetkező években alkalmazottként dolgoztam néhány kivitelezéssel foglalkozó vállalatnál, ez idő alatt sikerült megfelelő szaktudásra szert tennem, melyet iskolai oktatás keretein belül nem tanítanak. Szakmai fejlődésem magasan képzett mérnök munkatársaim biztosították.

Mindent összegezve 2017.-ben úgy döntöttem, hogy a technikusi bizonyítvány nem elég számomra, mérnöki diplomára vágytam. Az út rögösnek bizonyult, mivel az oktatási rendszer átalakulását követően a pontszámításnál nem tudtam extra pontokat elszámolni, így újra kellett érettségizzek egy tárgyból emelt szinten. A sikeres jeles vizsgát követően már biztos voltam a sikerben. A felvételi pontok kihirdetése után felvételt nyertem a Szent István Egyetemre, és meg is kezdtem tanulmányaimat 2018.-ban, mint gépészmérnök. Azóta rengeteg idő telt el tanulással és izgulással a vizsgaidőszakok miatt, azonban munka mellett bizony erőt próbáló az egyetem még levelező szakon is. Az elkövetkező két szemeszterben előreláthatólag sikeres államvizsgát fogok tenni és elérem célom: a mérnöki diplomát épületgépész szakirányon.

A szakképzési rendszer átalakítása miatt úgy döntöttem, hogy a gázipari műszaki felülvizsgáló OKJ keretein belül meghirdetett ráépülő szakmai képzést elkezdem, melyből sikeres vizsgát tettem. A végzettséggel jogosultságot szereztem gázkészülékek felülvizsgálatához és nem utolsó sorban egyszerűsített készülékcserét is végezhetek, a már meglévő kompetenciákkal együtt.

Számomra nagyon fontos az ügyfelek elégedettsége, melyet első sorban másfél évtizedes szakmai tapasztalatom garantál. Hiszek abban, hogy minőségi alapanyagok használata nélkül nem lehet üzembiztos rendszereket építeni, így választásom mindig a jól bevált márkákra esik. 

Forduljon hozzám bizalommal, várom megkeresését a megadott elérhetőségeken. 

Kompetenciák:  

  • Épületgépész technikus bizonyítvány 
  • Gázipari műszaki biztonsági felülvizsgáló bizonyítvány 
  • Bsc gépészmérnöki diploma 
  • KÖGÁZ behúzóidom, Viega préskötéses technika, Megapress bizonyítvány
  • Tűzvédelmi szakvizsga 
  • Regisztrált gázszerelő a Főgáz és Tigáz területeken.

Tisztelettel: Szabó Balázs Miklós